schyffert_01

Svenskhet för Schyffert: bryggkaffe och snus

Jag är så oerhört glad över Sveriges multisamhälle.

Mitt Sverige med Henrik Schyffert, komiker.

Var det bättre förr?

– Nej, det var inte bättre förr.

Varför? På vilket sätt?

– Sverige är i dag byggt på olika typer av människor. Och det är tur – jag kan nämligen ingenting. Det jag är bra på är att roffa åt mig. Ingenting annat. Jag säger att jag måste jobba och sen sitter jag och laddar ner jaktfilmer och googlar gamla flickvänner.

Jag säger att jag måste jobba och sen sitter jag och laddar ner jaktfilmer och googlar gamla flickvänner.

Såna som vi tänker mest på oss själva. Vi har svårt att engagera oss i allt som inte handlar om inskränkningarna i rätten att köra båt på fyllan och jobbiga parkeringsvakter. Det går inte att bygga ett samhälle kring mig. Jag är så oerhört glad över Sveriges multisamhälle.

Vad är typiskt svenskt för dig?

– Bryggkaffe och snus.

redaktion@intebattreforr.se

DetVarInteBättreFörr.se – en liten sajt om saker som inte var bättre förr.
Webbplatsen drivs ideellt och uppdateras av människor
som inte anser att Sverige var bättre förr.